13 februari » De gebroeders Lumière verkrijgen in Parijs patent op hun cinematograaf.
20 februari » De Engelse schaatser Albert E. Tebbit vestigt het werelduurrecord op de schaats in Leytestone: in één uur tijd schaatst hij 26448 m.
7 mei » Aleksandr Popov demonstreert radiotelegrafie voor leden van de Russische Sociëteit Natuurkunde en Chemie.
19 juni » In Valparaíso wordt de Chileense voetbalbond ("Federación de Fútbol de Chile") opgericht.
10 november » Eerste voorstelling van de cinematograaf van de gebroeders Lumière in Brussel.
15 december » Oprichting van Eintracht Braunschweig, een Duitse voetbalclub uit Brunswijk.
Trouwdag 5 september 1922
De temperatuur op 5 september 1922 lag tussen 11,7 °C en 20,7 °C en was gemiddeld 15,6 °C. Er was 6,0 uur zonneschijn (45%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
6 februari » Kardinaal Achille Ratti wordt gekozen tot Paus Pius XI.
25 februari » Henri Landru, beter bekend als blauwbaard wordt geëxecuteerd.
16 april » Duitsland en de Sovjet-Unie ondertekenen het Verdrag van Rapallo.
8 juni » Huwelijk van koning Alexander I van Joegoslavië en prinses Marie van Hohenzollern-Sigmaringen in Belgrado.
9 juli » Johnny Weissmuller zwemt als eerste mens onder de minuut op de 100 meter vrije slag; in Alameda brengt de latere filmster (Tarzan) het wereldrecord op 58,6. Het oude record (1.00,4) stond sinds 24 augustus 1920 op naam van zijn Amerikaanse landgenoot Duke Kahanamoku.
24 november » Mussolini krijgt van het Italiaanse parlement voor één jaar dictatoriale bevoegdheden.
Dag van overlijden 10 september 1966
De temperatuur op 10 september 1966 lag tussen 6,3 °C en 22,1 °C en was gemiddeld 14,3 °C. Er was 5,8 uur zonneschijn (44%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
14 februari » De laatste interlokale tram van Nederland tussen Hellevoetsluis en Spijkenisse is door de directie van de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij opgeheven.
13 maart » In Angola richten Jonas Savimbi en Antonio da Costa Fernandes de verzetsbeweging UNITA op.
16 maart » Lancering van de Amerikaanse bemande ruimtevaartcapsule Gemini 8.
19 april » De Amerikaanse chirurg Michael DeBakey voorziet een patiënt van een plastic kunsthart. De patiënt overlijdt enkele dagen later.
13 augustus » Het Centrale Comité van de Chinese Communistische Partij kondigt de "Culturele Revolutie" aan.
30 september » Het Britse protectoraat Beetsjoeanaland wordt onafhankelijk onder de naam Republiek Botswana.
Dag van begraven 14 september 1966
De temperatuur op 14 september 1966 lag tussen 11,9 °C en 17,9 °C en was gemiddeld 15,2 °C. Er was 3,5 uur zonneschijn (27%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jos van Rijn, "Stamboom Van Rijn", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-rijn/I101353.php : benaderd 11 november 2024), "Dieuwertje Breed (1895-1966)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.