Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Nederland had zo'n 9,1 miljoen inwoners.
5 juni » Tweede Wereldoorlog: Rome wordt bevrijd door de geallieerde troepen en geallieerde luchttroepen landen 's avonds laat in Normandië om strategische plaatsen te bezetten ter voorbereiding van de eigenlijke invasie in de vroege ochtend van de dag daarna.
28 augustus » Marseille en Toulon worden bij Operatie Dragoon bevrijd door de geallieerden.
11 september » Bij een RAF-bombardement op Darmstadt komen zo'n 11.500 mensen om.
11 september » De Britse 2e divisie bereikt Zeebrugge; patrouilles passeren de Belgisch-Nederlandse grens tot Valkenswaard; de Amerikaanse 3e divisie bevrijdt Eupen; in het gevechtsfront van het Amerikaanse 5e korps in het groothertogdom Luxemburg passeert om 18.05 het 85e verkenningseskadron van de Amerikaanse 5e pantserdivisie als eerste de Duitse grens bij Stalzenburg.
21 oktober » Aken is de eerste grote Duitse stad die in geallieerde handen valt.
29 december » De slag om Boedapest begint.
Weer 14 januari 1944
De temperatuur op 14 januari 1944 lag tussen 1,9 °C en 9,4 °C en was gemiddeld 5,5 °C. Er was 1,1 mm neerslag gedurende 1,3 uur. Er was 6,4 uur zonneschijn (78%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.