Van 24 juni 1937 tot 25 juli 1939 was er in Nederland het kabinet Colijn IV met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
Van 25 juli 1939 tot 10 augustus 1939 was er in Nederland het kabinet Colijn V met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
Van 10 augustus 1939 tot 3 september 1940 was er in Nederland het kabinet De Geer II met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
Nederland had zo'n 8,7 miljoen inwoners.
14 maart » Gesteund door Adolf Hitler roepen Slowaakse separatisten de onafhankelijkheid uit van Slowakije, die een vazalstaat van nazi-Duitsland wordt.
15 maart » Duitse troepen bezetten Praag, waarna het resterende deel van Tsjechië met weinig weerstand wordt geannexeerd door het Derde Rijk en herbenoemd tot het Protectoraat Bohemen en Moravië. Slowakije heeft zich de dag voordien met de hulp van Hitler onafhankelijk verklaard, waarna het een vazalstaat van nazi-Duitsland wordt.
23 augustus » Molotov-Ribbentroppact tussen de nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie wordt getekend.
28 augustus » In Nederland wordt de algemene mobilisatie afgekondigd.
3 september » Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk verklaren de oorlog aan nazi-Duitsland.
29 september » Polen wordt verdeeld tussen nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie.
Weer 30 augustus 1939
De temperatuur op 30 augustus 1939 lag tussen 12,2 °C en 23,8 °C en was gemiddeld 17,4 °C. Er was 0,1 mm neerslag. Er was 8,8 uur zonneschijn (64%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.