De temperatuur op 1 augustus 1904 lag tussen 14,5 °C en 23,8 °C en was gemiddeld 19,0 °C. Er was 9,0 uur zonneschijn (58%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
17 februari » Première van de opera Madama Butterfly van Giacomo Puccini in het Teatro alla Scala in Milaan.
20 februari » Manuel Amador Guerrero treedt aan als eerste president van het onafhankelijke Panama. De volgende dag ondertekent hij een verdrag, dat de Amerikanen tegen een betaling van $ 10 miljoen de zeggenschap geeft over het Panamakanaal.
12 april » De Franse gebroeders Dufaux beproeven met succes het prototype van de helikopter.
1 mei » België en Frankrijk spelen beide de eerste voetbalinterland uit hun geschiedenis en spelen in Brussel met 3-3 gelijk.
29 juni » In Drenthe worden twee prehistorische veenlijken gevonden: het paar van Weerdinge.
6 november » In de haven van Moerdijk zinkt een houten aak nadat het schip lek is gestoten, 5 opvarenden verdrinken.
Trouwdag 14 augustus 1930
De temperatuur op 14 augustus 1930 lag tussen 11,7 °C en 17,4 °C en was gemiddeld 13,6 °C. Er was 20,3 mm neerslag gedurende 9,1 uur. Er was 2,9 uur zonneschijn (20%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
8 maart » Mahatma Gandhi start een burgerlijke ongehoorzaamheidsactie in India.
5 april » In een gebaar van burgerlijke ongehoorzaamheid breekt Mahatma Gandhi de Britse wet door naar de zee te lopen en zout te maken.
22 april » Het Verenigd Koninkrijk, Japan en de Verenigde Staten tekenen in Londen een verdrag waarin de onderzeebootoorlog en de bouw van marineschepen worden gereguleerd.
30 juli » Uruguay wint het WK voetbal door in de finale Argentinië te verslaan met 4-2.
13 augustus » Oprichting van het Bisdom Berlijn in Duitsland.
8 september » Richard Drew vindt het Scotch-kleefband uit.
Dag van overlijden 11 oktober 1980
De temperatuur op 11 oktober 1980 lag tussen 6,1 °C en 10,3 °C en was gemiddeld 8,3 °C. Er was -0,1 mm neerslag. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
29 februari » Een pand in de Vondelstraat in Amsterdam wordt na ontruiming opnieuw gekraakt waarna de eerste krakersrellen uitbreken.
7 april » Tracy Austin lost Martina Navrátilová na 31 weken af als de nummer één op de wereldranglijst der proftennissters. De Amerikaanse moet die positie na twee weken weer afstaan aan haar Tsjechisch-Amerikaanse collega.
13 april » Paus Johannes Paulus II bezoekt Turijn.
20 juli » Na vijf keer tweede te zijn geworden wint Joop Zoetemelk, als tweede Nederlandse wielrenner in de geschiedenis, de Ronde van Frankrijk.
30 juli » Vanuatu verkrijgt zijn onafhankelijkheid.
13 november » De Voyager-1 stuurt de eerste close-ups van Saturnus naar Aarde.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Mart Krook, "Genealogie Krook", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-krook/I5423.php : benaderd 30 oktober 2024), "Jantje Kremer (1904-1980)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.